THE PAYBACKS Knock Loud
Första gången jag hörde den här gruppen var på den alldeles utmärkta samlingsskivan "Sympathetic Sounds of Detroit", där dom hade förärats öppningsspåret med låten "Black Girl". Skivan som är sammanställd av Jack White, kom ut 2001 och är en samling låtar av och med relativt okända band från Detroit's rockscen.

Gruppen The Paybacks bildades nån gång i början av 2000-talet av erfarna musiker som i flera år hade spelat med olika lokala band runt omkring Detroit. Gruppen var centrerad kring sångerskan och gitarristen Wendy Case som med sin mörka kraftfulla och raspiga röst ofta misstogs för att vara en kille.

Gruppen hängde bara ihop under några år, men hann i alla fall med att släppa släppa tre stycken skivor. Den första, "Knock Loud" som kom ut 2002 är den bästa. Det här är en skiva som ska spelas på riktigt hög volym, det är gitarrock när den är som bäst. Hårda riff, mycket attityd och en karismatisk sångerska. Dessutom bra låtar med bra melodier, skivan tangerar grunge musiken ibland tycker jag. Här finns också låten "Black Girl", den bästa låt gruppen gjort, men det mesta på skivan är av mycket hög klass.

The Paybacks var definitivt ett av dom allra bästa av alla Detroit band som dök upp vid den här tiden, där the White Stripes så småningom skulle bli det mest kända.

Kolla även in samlingsskivan "Sympathetic Sounds of Detroit", den innehåller mycket bra rockmusik.

Här är dom andra skivorna som gruppen spelade in + en samlingsskiva.
Harder And Harder (2004)
Love, Not Reason (2006)
Sympathetic Sounds of Detroit (2001)
The Paybacks spelade bara in tre skivor innan man lade ner. Alla går i samma stil, hård gitarrbaserad rock, ofta med melodiösa låtar, och en sångerska med whiskysprucken röst. Wendy Case, en av de tuffaste brudarna i rockbranschen.
En samlingsskiva, inspelad hemma hos Jack White, med band från Detroit, ganska okända vid den tiden. Många av dom är upplösta sen länge. Här kan man tex höra band som, The Henchmen, Soledad Brothers, The Detroit Cobras, The Dirtbombs, The Von Bondies, Bantam Rooster m fl.