BUNNY WAILER  Rock and Groove
Bunny Wailer föddes som Neville Livingstone och växte upp tillsammans med Bob Marley i den lilla byn Nine Miles på Jamaica. Tillsammans med Peter Tosh bildade dom, det sedemera legendariska, bandet The Wailers i början av 60-talet. När bandet ungefär tio år senare började slå igenom internationellt hoppade Wailer av, den officiella förklaringen var att han inte var så förtjust i allt resande och hellre ville stanna hemma på Jamaica.

Redan under tiden med The Wailers hade han startat skivbolaget Solomonic och började nu spela in eget material. 1976 kom han första album, det numera legendariska "Blackheart Man", som fick enastående recensioner. Den skivan och dom efterföljande var ren roots reggae, dvs reggae musik med texter om fattigdom, politik och rastafari religionen.     

1981 kom skivan "Rock 'n' Groove", som stilmässigt lät annorlunda än dom tidigare skivorna. "Rock 'n' Groove är inspirerad av dance hall, en sorts reggae musik som spelades av disc jockeys i Jamaica över så kallade Sound Systems. Den här skivan blev så småningom en av de största dance hall klassikerna och visar Wailers bästa sida. Från början gavs skivan ut endast i LP format, men 1987 kom en CD version med ytterligare några låtar ut, då under namnet "Rootsman Skanking"  

Under de senaste åren har Bunny Wailer ägnat sig åt politik i hemlandet. Han har också börjat turnera över hela världen och har som ambition att hålla The Wailers musik levande och hedra sina gamla kompisar Peter Tosh och Bob Marley.


Fler suveräna skivor med Bunny Wailer.
Blackheart Man (1976)
Tribute (1981)
Liberation (1989)
Bunny Wailer's debutsakiva som soloartist. Av dom flesta ansedd som hans bästa, av många ansedd som en av dom bästa roots-reggae skivorna någonsin. Legendariskt album.
En hyllning till Bob Marley. Åtta kända Wailers låtar i lite annorlunda versioner.
Vet inte om den här går att få tag på längre. En av Bunny Wailer's bästa soloalbum som visar att han förmodligen var den bästa sångaren i The Wailers.